Mötesplats Goda exempel 2019

I november 2019 anordnades vår uppskattade regionala konferens Mötesplats Goda exempel i Göteborg. Konferensen riktade sig till dig som jobbar på miljömyndighet på kommun och länsstyrelse inklusive djurskydd, samt alla som är knutna till kontoret till exempel administratör och chefer, i Västra Götaland och Hallands län.

Aktuellt 2019

December
Dokumentation från dagarna kommer att läggas ut på Tillsynsportalen Väst.

Tillsynsportalen Väst  kräver att du är registrerad användare. Portalen ägs av Länsstyrelsen i Västra Götalands län och är till för dig som arbetar med tillsyn inom miljöbalkens område på länets miljökontor och för Länsstyrelsen i Västra Götalands län och Hallands län. Om du tillhör målgruppen och inte kommer in på Tillsynsportalen Väst kan du kontakta tillsynsportalenvast@lansstyrelsen.se

November
Den 27 – 28 november 2019 anordnade Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland Mötesplats Goda exempel 2019 (MGE 2019) på Lindholmen Science Park i Göteborg. Konferensen var den fjärde hållplatsen på vår gemensamma resa mot Det önskade läget, vår vision och värdegrund i miljösamverkan.

Under konferensen träffades cirka 370 deltagare från miljömyndigheterna på kommun och länsstyrelse i våra två län. I år hade vi även möjlighet att träffa och nätverka med kollegor från flera kommuner utanför vår gemensamma samverkan.

Den röda tråden för konferensen var "Nu snackar vi visioner på riktigt". Dagarna gav möjlighet till inspiration, nätverk och att ta del av goda exempel på arbetssätt men också digitala hjälpmedel.

Oktober
Sista dagen för anmälan närmar sig med stormsteg, så se till att inte missa att anmäla dig senast 14 oktober. Projektgruppen har löpande kontakt med föreläsarna och utställarna och arbetar med konferensens praktiska delar.

Nästa projektgruppsmöte är den 23 oktober och då kommer vi att fortsätta planera för två riktigt bra dagar!

September
Inbjudan har skickats ut och anmälningarna har börjat droppa in! Sista dag för anmälan är 14 oktober.

Den 17 september ses projektgruppen igen för att fortsätta arbeta med de praktiska delarna av planeringen av dagarna.

Våren-sommaren
Projektgruppen fick in över 50 goda exempel som har arbetats med under våren. Vi bokade Ami Hemviken och Johnny Sundin som inspirationsföreläsare och fick Carina Johansson som moderator. Vi kommer att fortsätta jobba under sommaren. I början av september kommer inbjudan med anmälan ut! Håll utkik!!

Januari
Projektgruppen är på gång! Vi har hunnit med att sätta ramarna för Mötesplats Goda exempel 2019, hittat inspirationsföreläsare (mer information kommer inom kort) och skickat en enkät till kontaktpersonerna och cheferna i miljösamverkan för att få in goda exempel! Utan goda exempel ingen goda exempel konferens!


Aktuellt 2018

November

Den 23 november 2018 var det dags för projektgruppen att träffas igen. Då diskuterades vilken röd tråd som ska genomsyra konfrensen. Vi tog även fram en aktivitets- och tidsplan.

Den 9 november 2018 träffades projektgruppen för första gången för att börja planera inför Mötesplats Goda exempel 2019. Vi kom fram till vad vi vill uppnå med konferensen och tog fram en gemensam målbild. Vi kunde konstatera att vi har ett spännnade år framför oss!

 Så här tyckte några deltagarna om MGE 2019

​"Trevlig stämning, utmärkt organisation, bra blandning mellan professionella föreläsare och kollegor med goda exempel."

"Att få mötas och diskutera de gemensamma utmaningarna och utvecklingsområdena."

"Inspirerande"

"Många goda exempel att plocka russinen ur."

Läs mer i utvärderingen här.

 Inbjudan

 Gott exempel

Här kommer ett gott exempel från Miljösamverkan östra Skaraborg på hur de gjorde för att ta vara på alla goda exempel från Mötesplats Goda exempel 2017.

Så här gjorde vi.mp4

Copyright Miljösamverkan östra Skaraborg 2019.   

 Projektgruppen

Malin Andersson, projektledare Miljösamverkan Halland

Maria Andersson, projektledare Miljösamverkan Västra Götaland

Angelica Nordlund, handläggare Falkenberg

Elin Fredriksson, kommunikatör Miljösamverkan östra Skaraborg

Hillevi Upmanis, handläggare Länsstyrelsen Västra Götaland

Jenny Hamringe, chef Laholm

Karolina Walentynowicz, handläggare Dalsland

Puja Brobäck, handläggare Uddevalla

Susanne Carlson, handläggare Halmstad

Therese Silow, chef Svenljunga

Torbjörn Köre, handläggare Göteborg